🔹 اول) ربع قرن قبل، روزی مثل امروز، ۱۸ تیر سال ۷۸، روز جمعهای بود. یک روز قبلترش روزنامه سلام توقیف شده بود چون اعلام کرده بود قانون اعمال محدودیت بیشتر علیه مطبوعات، پیشنهاد سعید امامی بوده (او مقام ارشد امنیتی بود که در پرونده قتلهای زنجیرهای متهم شد ولی پیش از دادگاه در زندان از دنیا رفت). دانشجویان در کوی دانشگاه تهران عصر پنجشنبه اعتراض را شروع کرده بودند، این اعتراض با هجوم ماموران نیروی انتظامی و لباسشخصیها به شدت سرکوب و به کوی دانشگاه هم خسارتهای زیادی وارد شد. این ماجرا به چند روز ناآرامی و اعتراض در تهران و تبریز (و چند شهر دیگر) منجر شد. خشم بسیاری دامنگیر امیدواران اصلاحات شده بود. یک سال بعد، دادگاه فرمانده وقت نیروی انتظامی تهران (سردار فرهاد نظری) و همه متهممان را از اتهامات وارد شده تبرئه کرد؛ غیر از دو نفر: فرهاد ارجمندی و اروجعلی ببرزاده؛ اروجعلی (که چند سال برخی مدعی شدند سرهنگ نیروی انتظامی شده) آن موقع سرباز وظیفه بود که به خاطر دزدیدن یک ریشتراش دانشجویی، مجرم شناخته شد!
🔹 دوم) آن روزها من در هفتهنامه پیام زنجان بودم و مینوشتم؛ همزمان در دفتر حزب کارگزاران سازندگی در زنجان فعالیت میکردم. آقای مهدی اسکندری (سردبیر وقت پیام زنجان و دبیر حزب در استان) پیشنهاد کرد در اعتراض به این سرکوب، همایشی برگزار کنیم؛ روزگار همدلی و شوق بسیار بود، همه جبهه اصلاحات زنجان بسیج شدند (از احد رضایی و رئوف طاهری تا رحمتالله بیگدلی و برویچههای پرشور دانشگاه زنجان و بسیاری دیگر)، مجوز گرفته شد، احمد زیدآبادی دعوت به سخنرانی را پذیرفت (بعدها گفت اولین سخنرانیاش بوده برای جمعیتی بیش از چهل نفر)، سالن ورزشی دانشگاه آزاد (اعتمادیه) محل برگزاری مراسم بود، قرار شد احمد مدادی (عضو انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه زنجان، اکنون مقیم آمریکا) مجری مراسم باشد، اطلاعیه مراسم طراحی شد (با شعار «هر شب ستارهای به زمین میکشند و باز، این آسمان غرق ستاره است» که بعدتر داستان شد!)؛ مراسم با شکوه و آرامش تمام و حضور پیشبینی نشده بسیاری از مردم برگزار شد، بعد از پایان مراسم برخی حاضران خودجوش راهپیمایی کردند، شعار دادند و به سمت پایین خیابان معلم راهپیمایی کردند. ماموران مسلح انتهای خیابان را بسته بودند. جریان مقابل چند روز بعد مراسمی در مسجد سید برگزار کرد، سخنرانشان غلامحسین الهام بود (بعدها از حلقه احمدینژاد)، مجری برنامهشان سعید ارجمندفر (اکنون مقام مسئول در جامعهالمصطفی قم). فرمت اطلاعیهشان عین اطلاعیه ما بود!
🔹 سوم) در پی وقایع کوی دانشگاه تهران، سفر از قبل پیشبینی شده محمد خاتمی به زنجان، به تاخیر افتاد.
🔹 چهارم) بسیاری معتقدند واقعه کوی دانشگاه تهران، پایان دوره اقتدار دو ساله خاتمی در مقام ریاستجمهوری بود. فشارها روی خشن و بیرحم خود را با قربانی کردن حرمت دانشجو و دانشگاه، نشان داده بود.
🔹 پنجم) ربع قرن گذشته و سعید زینالی (دانشجوی مفقودی) هنوز پیدا نشده است.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر