🔹 مهدی غضنفری (رئیس هیأت عامل صندوق توسعه ملی | وزیر اسبق صنعت، معدن و تجارت) به مسعود پزشکیان پیشنهاد کرده که «روابط کنسولی در محل سفارت آمریکا در تهران احیا شود تا ایرانیان بسیاری که در آنجا (آمریکا) هستند براحتی تردد کنند.»
متن کامل یادداشت او که در X منتشر شده به این قرار است:
آقای پزشکیان
حالا که همه ارکان نظام در کنار شما و دولت شما هستند؛ لطفا در صورت صلاحدید، چند کار بجا مانده از سالیان دور را اجرایی کنید؛ شاید بهتر باشد این کارها قبل از اتمام ماه عسل انجام شود.
در توئیت امروز به یک کار کوچک در حوزه سیاست خارجی اشاره میکنم.
اما امروز.؛
بخاطر دارید که عدهای دانشجو (به ظن قریب به يقين با توطئه حزب توده) سفارت آمریکا را تسخیر کردند و با یک کار بیهوده، سنگی در چاه انداختند که هنوز کسی نتوانسته آنرا درآورد.
حالا البته میدانیم موضوع جاسوسی و جمع کردن اطلاعات توسط سفارتخانه، امری عادی است ولی خب شاید خامی حکمرانی داشتیم.
خوبست حداقل به احترام مردم ایران، روابط کنسولی در محل سفارت آمریکا در تهران احیا شود تا ایرانیان بسیاری که در آنجا هستند براحتی تردد کنند.
پ.ن: البته بد نبود یه قانون میداشتیم که هر کس به جرم حمله به سفارتخانهای دستگیر شد، هر روز صبح، به مدت ۱۰ سال، در جلوی آن سفارت بیانیهای را در عذرخواهی از مردم ایران قرائت میکرد و یک ساعت هم خیابانهای اطراف سفارت را جارو میزد.
🔹 این پیشنهاد بازتاب گستردهای داشته است اما شاید بهتر باشد در همین باره، به ۲۵ سال قبل برگردیم و نیمنگاهی به پاییز سال ۱۳۷۸ (دوره ریاست جمهوری محمد خاتمی) بیندازیم:
🔹 آبانماه ۱۳۷۸ جیمز روبین (دستیار امور عمومی وزیر امور خارجه آمریکا - دوره کلینتون) اعلام کرده بود:
ما مدتهاست که درخواست کردهایم مقامهای کنسولی آمریکا به ایران سفر کنند تا از این طریق نسبت به ایجاد تسهیلات برای صدور ویزای سفر ایرانیان به آمریکا و همچنین کمک به آن گروه از شهروندان آمریکایی که خواستار سفر به ایران هستند، اقدام شود. ما به مقام های رسمی ایران اجازه دادهایم تا از دفتر حافظ منافع خود در واشنگتن، دیدن کنند اما دولت ایران آماده اقدام متقابل نیست.
🔹 آیتالله خامنهای اما طی سخنانی در دیدار دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف (اول آذر ۷۸) گفت:
«آمریکاییها نگاه میکنند، میبینند که اینجا هیچ جای پایی ندارند؛ حتی یک سفارتخانه ناقابل؛ حتّی یک دفتر حافظ منافع! امروز حتّی یک مأمور امریکایی در این کشور شاغل نیست. دفتر حافظ منافعشان در اختیار سوئیسیهاست. آمریکاییها این جا جایی ندارند. تلاشی هم کردهاند؛ مدّتی هم هست که فشار میآورند اما مسئولان ما از این طرف مقاومت کردهاند و اجازه ندادهاند. میگویند باید کسانی به عنوان دفتر حافظ منافع بیایند و در تهران مستقر شوند. آنها در واقع میخواهند برای ارتباط با عناصر خودفروخته، یک سایت اطّلاعاتی-سیاسی در وسط تهران درست کنند؛ این مقصود آنهاست!»
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر