و ذا النون اذ ذهب مغاضبا فظن ان لن نقدر عليه فنادى فى الظلمات ان لا اله الا انـت سبحانك انى كنت من الظالمين فاستجبنا له و نجيناه من الغم و كذلك ننجى المؤمنين *** و ذاالنون ( يونس) در آن هنگام كه خشمگين رفت و چنين مىپنداشت كه ما بر او تنگ نخواهيم گرفت، در آن ظلمتها صدا زد: "جز تو معبودى نيست. منزهى تو. من از ستمكاران بودم". ما دعاى او را به اجابت رسانديم و از آن غم نجاتش بخشيديم و اين گونه مؤمنان را نجات مىدهيم / آیه های 87 و 88 سوره انبیا
*
کلمه "غم"، تا جایی که من می دانم و یافتم، یک یا دو بار در قرآن آمده؛ اگر که "حزن" را اساسا جدا بدانیم که بیشتر تکرار شده. "غم" البته با فرهنگ گفتاری و نوشتاری ما انس بیشتری دارد و از همین رو "حس" برانگیزتر است برای ما ... "غم" در نقل ماجرای حضرت یونس در سوره انبیا آمده. خدا یونس را که در دل "ظلمات" غمگین است نجات می دهد؛ بعد از آن که یونس به یگانگی و پاکی او اذعان می کند و به ستمی که خود مرتکب شده، اعتراف ... لذت و شکوه این ماجرا همان "نجات از غم" آن است ... من این آیه را دوست ترین دارم در قرآن.
۱۳۸۹ شهریور ۳۰, سهشنبه
دوست ترین در قرآن
اشتراک در:
نظرات پیام (Atom)
آیه 20 سوره طه :
پاسخحذفقَتَلْتَ نَفْسًا فَنَجَّيْنَاكَ مِنَ الْغَمِّ وَفَتَنَّاكَ فُتُونًا
in ayeh yek bar dar keshakesh gham haye amighi ke rooham dasht, be komakam oomad. midoonid ke ye namaz hast ke toosh in aye ro chand bar mikhoonand?
پاسخحذفممنونم مسعود عزیز، در متن اصلاح کردم / ناشناس عزیز! نماز غفیله؟ درسته؟ ... آیه یاوری است، می دانم
پاسخحذفغم یکی نیست
پاسخحذفاما این غم یه چیز دیگه است ...
ایــن دل غـــمدیــده، حــالـش بـه شود دل بــد مـکـن
پاسخحذفوین ســر شــوریـده بـاز آیـد بـه سـامـان غم مــخــور
گــر بــهـار عــمــــــر بــاشــد بـاز بــر طرف چـــــمــن
چتر گل در سر کشــــی ای مرغ خوشخوان غم مخور