۱۳۸۷ مرداد ۶, یکشنبه

زرنگی مصری ها؟




روابط مصر و ایران بعد از ساخت و پخش فیلم مستندی از جریان ترور رییس جمهوری مصر، انور سادات، مجددا رو به تیرگی گذاشته است. یک گروه ظاهرا مستقل ایرانی زیر عنوان ستاد پاسداشت شهدای نهضت جهانی اسلام، در تجلیل از خالد اسلامبولی به عنوان رهبر گروهی که سادات را ترور کرد، فیلمی با نام "اعدام فرعون" ساخته و در مقابل مصری ها هم قول داده اند فیلمی بسازند با نام: "خمینی؛ امام خون"! شیخ الازهر هم گفته که به شرطی به ایران سفر خواهد کرد که نام و نشان قاتلان انور سادات از خیابان های تهران جمع آوری شود.
مصر چه به لحاظ سابقه درخشان در تمدن باستانی و چه به لحاظ جایگاه سابق و فعلی اش در دنیای عرب، کشوری فوق العاده مهم محسوب می شود با این همه به نظر می رسد ایران به بهانه ای بسیار سطح پایین و چه بسا مضحک، رابطه خود را با مصر به هم ریخته است. ماجرای به رسمیت شناختن اسراییل در جریان عقدقرارداد کمپ دیوید که همزمان دلیل ترور انور سادات و تیره شدن روابط ایران و مصر بوده، یک مساله داخلی مربوط به دولت و ملت مصر است. ایران برای خشم علیه مصر بهانه ای بسیار ارزشمند تر در اختیار دارد که معلوم نیست چرا به آن نمی پردازد و حتی به نظر می رسد تعمدی در بی خبر نگهداشتن مردم از آن وجود دارد. این بهانه چیزی نیست جز حمایت های بسیار موثر دولت حسنی مبارک از صدام در جنگ علیه ایران. دولت مصر تا کنون بابت این اقدام خود از ملت ایران عذرخواهی نکرده و جالب تر اینکه در مانوری قابل قبول برای افکار عمومی، حمایت ایران از قاتلان رییس جمهور خود را به بهانه ای مهم برای عدم توسعه روابط تبدیل کرده است.
پس از حمله عراق به ایران، روابط مصر و عراق که به دلیل به رسمیت شناختن اسراییل توسط مصر و امضای پیمان کمپ دیوید قطع شده بود مجددا برقرار شد. به نوشته روزنامه واشنگتن پست، با وجود انکار دولت مصر بیش از سی هزار نیروی مصری در ارتش عراق همکاری کردند. مصر همچنین نقش فعالی در تسلیح عراق خصوصا در ابتدای جنگ داشت. روز نخست جنگ هم یک فروند میگ عراقی توسط فانتوم های اسکرامبل پایگاه یکم در نود کیلومتری جنوب غرب تهران سرنگون شد که خلبان اسیر شده آن مصری بود. در طول دهه هشتاد حسنی مبارک حدود سه و نیم میلیار دلار موشک و تسلیحات به عراق فروخت. وی در ملاقات خود با بوش (پدر) در سال شصت و پنج مصر را به کانالی برای صدور انواع فناوری های موشکی ناتو به بغداد تبدیل ساخت. طه یاسین رمضان معاون نخست وزیر اسبق عراق نیز حضور چهارده هزار نیروی عربی را در جبهه عراق تأیید می کرد که از کشورهای مصر، اردن، تونس، سودان، مراکش و یمن تشکیل می شدند. علاوه بر این آموزش ارتش عراق توسط افسران مصری و انتقال تجهیزات جنگی شوروی از کانال مصر به عراق را نباید از خاطر برد.
اینک ایران که به حق طلبکار دولت حسنی مبارک است، بدهکار دولتی شده که دستش به خون جوانان و مردم بی گناه وطن آغشته است. مصر ایران را به خاطر حمایت از قاتل رییس جمهورش نبخشیده ولی ما جنایت های دولت و سربازان مصر را علیه هزاران ایرانی فراموش کرده ایم؛ این یعنی زرنگی مصری ها و مشنگی ما

۵ نظر:

  1. احسنت به اطلاعاتت خیلی مطلب خوبی بود...

    پاسخحذف
  2. اشاره ی رندانه ای بود

    پاسخحذف
  3. متاسفانه

    جمهوری اسلامی یک حکومت
    عرب ذلیل هستش و بیشتر رژیم خودشو عرب میدونه تا ایرانی‌، و به همین دلیل هم هستش که ایرانی‌‌ها در این رژیم اعدام
    میشن و یا دارن از گرسنگی میمیرن ولی‌ عرب های فلسطین و لبنان و سوریه با پول ایران دارن آباد میشن و به ریش ایرانیها میخندن.

    پاسخحذف
  4. سلام آقا محمد عزیز و مزیز ! ... خوبی ؟ ... حالا که قرار شده زنجان را اینگونه به دیگران معرفی کنند بهتر است مدیران را توجیه منند تا تکراری برنامه اجرا نکنند ! ... اما اگر اینها مشنگ نبودند که حال و روزمان این نبود .... سبز باشی عزیز ...

    پاسخحذف