۱۳۹۷ اسفند ۱۳, دوشنبه

آنالیز نتایج انتخابات اتاق بازرگانی زنجان




با اعلام نتایج نهمین دوره انتخابات عضویت در هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع،معادن و کشاورزی استان زنجان که روز شنبه یازدهم اسفند ماه 97، همزمان با سراسر کشور در زنجان برگزار شد، رقابت برای کسب قدرت در پارلمان اقتصادی - تجاری بخش خصوصی برای مدتی فروکش می‌کند.

در انتخابات این دوره، تعداد واجدان شرأیط رأی دادن نسبت به انتخابات چهار سال قبل (اسفند 93)، رشد قابل ملاحظه 51 درصدی (یک‌و‌نیم برابری) نشان می‌دهد (از 333 نفر به 504 نفر) در حالی که نرخ مشارکت کاهش داشته است؛ از 71 درصد در سال 93 به 66 درصد در انتخابات شنبه گذشته.

تعداد آرا از 2984 رأی با 39 درصد افزایش به 4135 رأی در این دوره رسید. رشد تعداد آرا در بخش‌های بازرگانی، صنعت و کشاورزی حدود 40 درصد و در بخش معدن تنها 29 درصد بوده است با این حال تعداد کاندیداها افزایش قابل اعتنایی نداشت؛ 37 نفر در دور قبل و 38 نفر در این دوره. در این بین از بخش بازرگانی و صنعت هر کدام پنج نفر، بخش کشاورزی سه نفر و بخش معدن دو نفر با به دست آوردن بیشترین آرا، به عضویت هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان زنجان درآمدند.

متوسط آرای برندگان به ترتیب از بیشترین: در بخش کشاورزی 186.3 رأی، بخش بازرگانی 185.6 رأی، بخش معدن 185 رأی و در بخش صنعت 181.8 رأی بوده است.

هشت عضو از 15 عضو قبلی اتاق (بیش از نیمی)، همچنان در هیئت نمایندگان باقی ماندند؛ غلامحسین جمیلی، علی یگانه‌فرد و محسن عطائیان (این هر دو: دور قبل از بخش صنعت، این دور از بخش بازرگانی)، محمود ضرابی و صمد یوسفی‌اصل  (هر دو: دور قبل از بخش بازرگانی، این دور از بخش صنعت)، علی باقرزاده خورسندی، ولی‌الله منصوری و هاشم حاجی‌علی‌اکبری.
رضا منفرد و بهروز ضرغام این دور کاندیدا نشدند.
شهرام کدخدایی که دور قبل با 140 رأی در بخش معدن، عضو هیئت نمایندگان شده بود، در این دوره به صورت مستقل وارد انتخابات شد و تنها توانست 10 رأی از آن خود کند و از راهیابی به جمع هیئت نمایندگان باز ماند.

محمدتقی مقدم، علی کلانتری، محمود مستندی و سید عبدالمجید هاشمی در این دوره، بر خلاف دور قبل، از راهیابی به جمع هیئت نمایندگان بازماندند.

در مقابل 7 نفری که حذف شدند، این 7 نفر وارد شدند؛ محسن حمیدی، سیدعلیرضا حجازیان، داود سقایی، غلامحسن حسن‌نژاد، سهندعلی فلاحی، ابراهیم جمیلی و مهدی رنگ‌رونا.

در این دوره بیشترین آرا به نام غلامحسین جمیلی (در بخش بازرگانی) بود با 217 رأی. در دور قبل نیز بیشترین آرا به نام وی بود (159 رأی). ابراهیم جمیلی 8 سال پس از خروج از اتاق بازرگانی زنجان و حضور در اتاق بازرگانی مرکز، دوباره به زادگاه خود بازگشته و بعد از برادرزاده خود، بیشترین آرا را (209 رأی در بخش کشاورزی) از آن خود کرده است. یک روزنامه محلی (صدای زنجان) امروز از این رخداد با تیتر «جمیلی‌های اتاق بازرگانی 2 برابر شدند» یاد کرده است!

نکته قابل توجه در این دوره نیز، «رأی به لیست» است. 

دو لیست «اتاقی برای همه» و «پیشگامان تحول» در این دوره مقابل هم صف‌آرایی کردند که در نهایت برنده قاطع، لیست «اتاقی برای همه» بود به گونه‌ای که تنها حاضرانِ در این لیست، برنده انتخابات شدند. این دو لیست هیچ کاندیدای مشترکی نداشتند. از مجموع 4135 رأی، سهم لیست «اتاقی برای همه» 2766 رأی (67 درصد)، سهم لیست «پیشگامان تحول» 1235 رأی (30 درصد) و کاندیداهای مستقل 134 رأی (تقریبا 3 درصد) بود.

فاصله آرای آخرین نفر برنده در هر گروه با اولین عضو علی‌البدل نیز (با توجه به میانگین آرا) قابل توجه است؛ به ترتیب از بیشترین: در بخش معدن 83 رأی، در بخش کشاورزی 79 رأی، در بخش بازرگانی 69 رأی و در بخش صنعت 47 رأی.








هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر