منع دخالت نظامیان در انتخابات مورد وصیت "اکید" بنیانگذار فقید جمهوری اسلامی بود («وصیت اکید من به قوای مسلح ]چه نظامی و انتظامی و پاسدار و بسیج[ آن است که ... در هیچ حزب و گروهی وارد نشده و خود را از بازیهای سیاسی دور نگهدارند»). این توصیه هیچگاه نفی نشده است. بند 16 سیاستهای کلی «انتخابات» نیز که دو روز پیش از سوی مقام رهبری ابلاغ شد، بر «ممنوعیت ورود نیروهای مسلح در دستهبندیهای سیاسی و جناحی انتخاباتی و جانبداری از داوطلبان»، تصریح دارد. با این حال، این "ورود" همواره و بسیار، تاویلپذیر بوده و احتمالا از همین روست که ابلاغ سیاستهای کلی انتخابات در این بخش را نباید تغییر در رفتار یا احیانا اتفاق تازهای قلمداد کرد آنچنان که برخی روزنامهها چنین وانمود کردهاند.
.
آیتالله خامنهای (29 بهمن 69) گفته بود: «امام فرمودند: نیروهای مسلح، نباید در گروههای سیاسی باشند. واقعاً نباید هم در باندها و حزبها و تشكیلات و خط و خطبازی باشند. اینها برای كمیته و سپاه، فعل حرام است. امام (ره) نیروهای مسلح را از گروهگرایی و ورود به خطبازیهای معمولی، نهی فرمودند. این كارها، منهی و ممنوع است؛ اما باید قدرت درك و تشخیص و قضاوت سیاسی داشته باشند. باید زمینهی این مسائل را برای این برادران فراهم كنند»، ایشان 20 خرداد 75 نیز گفتند: «حالا چهار نفر بسیجی در گوشه و کنار کشور - در تهران یا فلان شهر - دو کلمه حرف زدهاند، سر و صدا بلند میشود که آقا، سپاه وارد انتخابات شد! آقا، فلان شد! این حرفها چیست؟! کو؟! چه وقت؟! ... همانطور كه امام فرمودند، سپاه، ارتش و نیروهای مسلّح نباید در سیاست دخالت كنند. اما معنای فرمودهی امام این نیست كه نیروی عظیم بسیج، حق ندارد در قضیهی عظیمی مثل انتخابات، حركت شایسته و مناسبی انجام دهد. چرا مسائل را با هم مخلوط میكنند؟! آحاد سپاه هم مثل بقیهی مردم، در همه كار باید خردمندانه عمل كنند. البته وارد نشدن در سیاست - به همان معنایی كه امام فرمودند - به قوّت خودش باقی است. این طور نیست كه حالا كسی خیال كند، سیاست عوض شد. یعنی امام در زمان خود فرمودند وارد سیاست نشوید، حالا میگوییم وارد سیاست بشوید! نه! همان فرمایشِ امام است. اما مصداقش، اینها نیست. مثالش، اینها نیست. مردمان ارزشی، جوانان مؤمن و بهترین جوانان كشور، در قضیهی انتخابات حركتی انجام بدهند، كاری بكنند، در پای صندوقها حاضر شوند، مراقبت و نظارت كنند و مانع تخطّی - خدای ناكرده - بعضی دیگر شوند. اینها كارِ خلافی نیست.»
اساسا به دلیل آنکه وظیفه سپاه در قانون اساسی، پاسداری از دستاوردهای انقلاب عنوان شده، سپاه و به تبع آن: بسیج، نمیتوانند در شکلگیری مراکز تصمیمگیر کشور دخالت نکنند؛ گو به مثابه یک حزب سیاسی مگر آن که «دخالت نکردن» صاحبان سهگانه "سلاح و پول و رسانه" در انتخابات، خود به صورت مستقل وموکد، چه در معرفی مصداق دلخواه (مثل آنچه سال 76 و 88 به طور صریحی رخ داد) و چه حتی آنچه تبیین مصادیق خوانده میشود، "دستاورد انقلاب" قلمداد شود.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر